Απολογισμός προγράμματος διεθνούς εθελοντικής εργασίας για τον καθαρισμό μονοπατιών στην Άνδρο

23/8 έως 8/9 2012

19 18 17

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελευταίο για φέτος πρόγραμμα διεθνούς εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του φορέα ΕΛΙΞ, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και τοπικό συντονισμό και οργάνωση από το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ (AndrosRoutesProject).

Στα πλαίσια του προγράμματος, από 23/8 έως τις 8/9/2012 διέμειναν και εργάστηκαν στην Άνδρο 17 νέοι και νέες ηλικίας από 20 έως 41 ετών, από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Εσθονία, Αυστρία, Σκωτία και Ρωσία. Οι νεαροί εθελοντές φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και εργάστηκαν καθαρίζοντας από βλάστηση, φερτά υλικά αλλά και σκουπίδια, τις διαδρομές :

  •  πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης
  • Βουρκωτή-Κατακαλαίοι
  • Λαρδιά-Στίβα Ρωγού
  • Νεκροταφείο Κατακοίλου-Άνω Κατάκοιλος-Κάτω Κατάκοιλος
  • Αποίκια-Υψηλού-Νημπορειό

Οι νεαροί εθελοντές στον ελεύθερο τους χρόνο περιηγήθηκαν στο νησί και χάρηκαν τις ομορφιές του, κολύμπησαν σε κοντινές παραλίες, επισκέφθηκαν τα Μουσεία της Άνδρου και χρησιμοποίησαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Παράδεισος. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στα πλαίσια γευμάτων και κερασμάτων που τους προσέφεραν οι κάτοικοι των Κατακαλαίων, κάτοικοι της Κατακοίλου, ο Δήμος Άνδρου, κάτοικοι του Συνετίου, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου στο barΜπλέ, η Φραγκίσκη Λογοθέτη, η Έφη Ραπτάκη στο κτήμα της στα Λιβάδια και ο Ευάγγελος Παπαδάκης στο κτήμα του στο Νημπορειό. Τους εθελοντές φιλοξένησε και η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου σε 2 της προβολές με κεράσματα, στην αυλή του Κινηματοθεάτρου Χώρας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω που συνέβαλαν με τη βοήθεια και την υποστήριξη τους  σε ένα ακόμη επιτυχημένο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο νησί μας, βάζοντας το λιθαράκι τους στην ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και του αγροτικού τοπίου της Άνδρου.

Η τοπική συντονίστρια

Όλγα Καραγιάννη

Print Friendly, PDF & Email