Συνάντηση στη Νάξο για την πιστοποίηση των μονοπατιών των Κυκλάδων

Με πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου, τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συγκεντρωθήκαμε εκπρόσωποι από νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να λάβουμε σχετική επιμόρφωση από Γερμανούς εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστοποίησης Ποιότητας Μονοπατιών.
Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση και την επιμόρφωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής της Νάξου, εμπλεκόμενοι στη διαχείριση μονοπατιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Νάξο, την Άνδρο, την Πάρο

(φωτό πάνω και κάτω αριστερά : οι συμμετέχοντες στο πεδίο- διαδρομή στη Νάξο) 

και την Αμοργό.
Διαμείναμε στη Χώρα της Νάξου, φιλοξενούμενοι του Δήμου από την περασμένη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και παρακολουθήσαμε θεωρητικά μαθήματα, ενώ έγινε και πρακτική εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης ποιότητας σε 3 διαδρομές του νησιού.
Μερικές τις βασικές προϋποθέσεις για τη λήψη πιστοποιητικού ποιότητας των διαδρομών είναι η ικανή έκταση δικτύου μονοπατιών, η διατήρηση καθαρών/ανοικτών μονοπατιών, η σωστή σήμανση, ο περιβαλλοντικός και πολιτισμικός πλούτος κατά μήκος των διαδρομών και διάφοροι υποστηρικτικοί μηχανισμοί προς τους πεζοπόρους.

Ο Δήμος Νάξου ξεκινά ολοταχώς για την πιστοποίηση των μονοπατιών του νησιού.

(φωτό δεξιά : οι συμμετέχοντες μπροστά στο Δημαρχείο Νάξου με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τους γερμανούς εκπαιδευτές).

Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία τον Δήμο Νάξου αλλά και για την ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία.
Βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε και στην Άνδρο σε ανάλογες ενέργειες που αναμένεται να ενισχύσουν αυτή την τόσο σημαντική μορφή τουρισμού στο νησί.

Print Friendly, PDF & Email