Γιάννης Τριδήμας

Γεννήθηκα στις Μερμηγκιές στο τέλος του πολέμου, μιά εποχή που στην Άνδρο υπήρχε ακόμη μόνιμος αγροτικός πληθυσμός. Πήγα στο δημοτικό στο Σιδόντα και έκανα τα επόμενα επτά χρόνια οικότροφος στην εκκλησιαστική σχολή στην Κόρινθο. Μη έχοντας άλλη επιλογή, τέλειωσα Θεολογία στο Αριστοτέλειο και μετά την στρατιωτική μου θητεία έφυγα για την Αγγλία μαζί με την Κατερίνα (Kathleen) που την είχα γνωρίσει το 1967.

Στην Αγγλία άρχισα ανώτατες σπουδές πάλι από την αρχή, σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός, έκανα διδακτορικό και δίδαξα μηχανολογία για 34 χρόνια. Την Άνδρο την επισκέπτομαι ταχτικά με την οικογένειά μου και και από το 2010 που πήρα σύνταξη μένω εδώ για μεγάλα διαστήματα.

Έχω δυό αγαπημένα χόμπυ, την Ανδριώτικη μουσική και το βουνίσιο τρέξιμο που το καλλιέργησα στην δεύτερή μου πατρίδα με σημαντικές επιδόσεις στις υπεραποστάσεις (βλέπε yiannistridimas). Από πολλά χρόνια έκανα μεγάλες μοναχικές διαδρομές στην Άνδρο ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της και από το 2012 ασχολούμαι συστηματικά με τα μονοπάτια και βοηθάω την Όλγα Καραγιάννη στην διερεύνηση και διάνοιξη των παλιών μονοπατιών του νησιού μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Yiannis_Tridimas

Print Friendly, PDF & Email