Ολλανδική φροντίδα στα μονοπάτια της Άνδρου…: 2η, 3η & 4η μέρα !

Το έργο φροντίδας των μονοπατιών της Άνδρου με τη βοήθεια των 16 φίλων Ολλανδών εθελοντών που ταξίδεψαν ειδικά για το σκοπό αυτό με δικά τους έξοδα στην Άνδρο συνεχίστηκε τη Δευτέρα 24, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις περιοχές Άνω Κατακοίλου, Άρνης, Κατακαλαίων και Αποικίων. Στις ίδιες περιοχές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστή Ανδριώτικη φιλοξενία από κατοίκους και επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 οι φίλοι Ολλανδοί εθελοντές εργάστηκαν με την καθοδήγηση των εθελοντών Andros Routes (Γιάννη Τριδήμα, Βασίλη Κουρή, Δημήτρη Μπόθο και Λέανδρο Πετράκη) και του τεχνίτη πέτρας Στάθη Μάνεση στην Άνω Κατάκοιλο και την Άρνη συντηρώντας τμήμα της διαδρομής 11 που συνδέει το Μπατσί με την Άνω Κατάκοιλο και την Άρνη. Κλάδεψαν αυξημένη βλάστηση, σήκωσαν πεσμένες πέτρες και επισκεύσασαν σκαλιά σε σημεία που ήταν απαραίτητο για να βελτιωθεί η βατότητα της διαδρομής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Ανερούσας στο Μπατσί στη Λέσχη Γαστρονομίας της Εριέττας Παπαϊωάννου και του Πάνου Γεωργίου όπου απόλαυσαν πλούσιο Ανδριώτικο γεύμα μαγειρεμένο από χαρισματικούς μάγειρες και μαγείρισσες του νησιού. Μαγείρεψαν και προσέφεραν οι Πάνος και Εριέττα Παπαϊωάννου, ο Γιάννης από το εστιατόριο ΣΤΑΜΑΤΗΣ στο Μπατσί, η Ραλλού Κούσση, η Ulli Sthalman, η Μαρία Λυπήρου, η Βάσω Μαγνήσαλη, η Κορνηλία Τατάκη, η Όλγα Χρυσοφάκη, η Μαρία Ιγγλέση, οι Νίκος και Λία Αυγουστή κι ο Λέανδρος Πετράκης. Κρεατικά για το γεύμα προσέφερε το κρεοπωλείο των αδελφών Τριδήμα στο Γαύριο.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 οι φίλοι Ολλανδοί εθελοντές εργάστηκαν με την καθοδήγηση των εθελοντών Andros Routes (Σοφία Μπάλλα, Αθηνά Χαλά, Λέανδρο Πετράκη, Δημήτρη Μπόθο και Βασίλη Κουρή) στην περιοχή της Άρνης προχωρώντας σε καθαρισμό και επισκευές νέας υπέροχης κυκλικής διαδρομής. Στο τέλος της μέρας τους περίμενε πλούσιο γεύμα προσφορά κατοίκων της περιοχής με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρνης στο Δημοτικό Σχολείο. Μαγείρεψαν και προσέφεραν οι Σπύρος και Ειρήνη Χαλά, ο Γιάννης και η Κική Στάβαρη, η Σοφία Μπάλλα, η Σοφία Κολυδά και η Sandy Britton. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι εθελοντές μας παρακολούθησαν την ταινία “Μικρά Αγγλία” με αγγλικούς υποτίτλους, προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου και της “Μικρά Αγγλία ΑΕ”.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 οι φίλοι Ολλανδοί εθελοντές εργάστηκαν με την καθοδήγηση των εθελοντών Andros Routes (Δημήτρη Μπόθο, Λέανδρο Πετράκη και Όλγα Καραγιάννη) και με τη βοήθεια του τεχνίτη πέτρας Στάθη Μάνεση στις περιοχές Κατακαλαίων, Κακοσουλίου και Αποικίων. Καθάρισαν το πλακόστρωτο τμήμα της διαδρομής από Κατακαλαίους προς Κακοσούλι που είχα πολλά χρόνια να καθαριστεί και κόντευε να “εξαφανιστεί” κάτω από τα φρύγανα, καθώς και τμήμα κυκλικής διαδρομής γύρω από τα Αποίκια. Στο τέλος της μέρας τους περίμενε πλούσιο κέρασμα στο ξενοδοχείο “ΠΗΓΗ ΣΑΡΙΖΑ” από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής με την υποστήριξη του κοινοτικού συμβούλου Στάθη Σπέρτου. Μαγείρεψαν και προσέφεραν οι Κωσταντίνα Μανούσου, Στάθης Σπέρτος, Βασίλης και Πηνελόπη από το μεζεδοπωλείο “Του Παριανού”, η Θεοδώρα Χέλμη, η Πόπη Πατήρη, η Ξενούλα Γιαβρίδου, η Ειρήνη Τρικόγλου, η Άννα Γιωτάκη, οι Λούης, Μαρίκα και Δημήτρης Στεφάνου και η Δέσποινα Καρυστινού. Το βράδυ τους κέρασε πλούσιο γεύμα η Χαρίκλεια Δανιόλου Λουκίσα στο εστιατόριο “ΣΚΑΛΑΚΙΑ” στη Χώρα.

Όλες οι μεταφορές των εθελοντών προς και από τους χώρους εργασίας έγιναν με πούλμαν του Δήμου Άνδρου.

Νερά χορήγησε η ΣΑΡΙΖΑ.

Μεγάλη ευγνομωσύνη απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα στο νησί μας για να συνδράμουν τη φροντίδα των μονοπατιών, αλλά και σε όσους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού ανταποκρίθηκαν με τη προσφορά τους, ώστε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν μια θερμή φιλοξενία.

Η συνέχεια των τελευταίων ημερών στο Κόρθι… !

Print Friendly, PDF & Email