Αρχές Σεπτεμβρίου η Ulli Sthalman, μέλος της εθελοντικής μας ομάδας ταξίδεψε στη Γερμανία με έξοδα του φορέα μας προκειμένου να παρουσιάσει το πεζοπορικό δυναμικό της Άνδρου στην εξειδικευμένη έκθεση TOUR NATUR στην πόλη Ντύσσελντορφ. Η προβολή της Άνδρου όπως και των υπολοίπων νησιών της έγινε σε ειδικό περίπτερο ευθύνη και δαπάνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Ulli στελέχωσε το περίπτερο για λογαριασμό της Άνδρου και διένειμε υλικό προβολής του φορέα μας και του Δήμου Άνδρου.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο δίκτυο πιστοποιημένων διαδρομών που διαθέτουν το σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe” με τη διαδρομή Andros Route, η Ulli είχε την ευκαιρία επαφών με εκπροσώπους των αντίστοιχων περιοχών της Ευρώπης.

Στην έκθεση συμμετείχαν περίπου 270 εκθέτες η πλειοψηφία των οποίων εκπροσωπούν Γερμανικούς προορισμούς, με την Ελλάδα να διαθέτει ίσως την εντονότερη παρουσία ανάμεσα στους διεθνείς προορισμούς.

Παραθέτουμε αυτούσια τα σχόλια της Ulli από την εμπειρία της στην έκθεση, στην οποία εκπροσωπεί την Άνδρο εκ μέρους της προσπάθειας μας για 3η συνεχόμενη χρονιά :

«Μετά από 3 χρόνια συμμετοχής στην πιο σημαντική έκθεση πεζοπορίας στη Γερμανία, εξηγώντας στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες πού βρίσκεται η νήσος Άνδρος, φέτος για πρώτη φορά γνώρισα πολλούς ανθρώπους που είχαν ήδη ακούσει ή είχαν διαβάσει για μας και τα μονοπάτια πεζοπορίας μας. Αυτή ήταν μια ευχάριστη εμπειρία: τους περισσότερους ανθρώπους δεν έπρεπε πλέον να τους ενημερώσω πού βρίσκεται η Άνδρος στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά μπορούσα να τους δείξω το δικό μας χάρτη, τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδρομής, τη διαδρομή Andros Route  που διαθέτει το σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe”, τη δομή του νησιού. Αρκετοί είχαν ήδη κλείσει διακοπές στην Άνδρο ή σχεδίαζαν ένα ταξίδι με προορισμό την Άνδρο με μια ομάδα για το επόμενο έτος και ήταν πολύ ευχαριστημένοι που απαντήθηκαν οι περισσότερες απορίες τους.

Και όσοι δεν είχαν ακούσει ποτέ για την Άνδρο, πολλοί από αυτούς έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν για μια περιοχή στην Ελλάδα όπου μπορούσαν να συνδυάσουν χαλαρές μέρες στις πιο όμορφες παραλίες με πεζοπορία στα εντυπωσιακά 160 χιλιόμετρα άψογα συντηρημένων και σηματοδοτημένων μονοπατιών που περιβάλλονται από ένα πανέμορφο ανθρωπογενές τοπίο.”

Ευχαριστούμε θερμά την Ulli για το χρόνο που διέθεσε και τη θετική της ενέργεια !

Print Friendly, PDF & Email