φωτογραφίες : Nicole Χριστοπούλου, Όλγα Καραγιάννη

Ο καιρός ήταν εν τέλει υπέροχος για πεζοπορία…! Αν και αρκετοί ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, 16 άτομα από Μερμηγκιές, Άνω και Κάτω Φελλό, Πισωλιμιώνα, Χάρακα, Απροβάτου, Κόρθι, Κατακαλαίους, Αγγλία και Γαλλία συγκεντρωθήκαμε στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στη διασταύρωση για Σηδόντα και μεταφερθήκαμε με πουλμανάκι στην Αμόλοχο.

Ξεκινήσαμε κατηφορικά περνώντας από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια εντυπωσιακών κατοικιών του Αμολόχου για να φτάσουμε στην καταπληκτική κοίτη των Φρουσαίων. Η βόρεια Άνδρος φθινοπωρινή και μυστηριώδης, μας κέρασε μήλα και ροδάκινα (!) και τα πρώτα κούμαρα της εποχής… Περνώντας από τα διαδοχικά ερείπια των νερόμυλων παράλληλα με τη ρεματιά καταλήξαμε στο χωματόδρομο προς Αγία Ειρήνη όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία μας.

Στο διάβα μας απομακρύναμε αυξημένη κατά τόπους βλάστηση, ξεμπλοκάραμε σημείο της διαδρομής όπου είχαν πέσει μεγάλα κλαριά από σπασμένο δένδρο, καταγράψαμε σημεία που χρήζουν βελτιώσεων κι ελέγξαμε τη σήμανση.

Η όμορφη μέρα ολοκληρώθηκε με υπέροχο γεύμα….

Τις θερμές μας ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν και σύντομα οι πληροφορίες για την επόμενη πεζοπορία φροντίδας που προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου 2017 !

Print Friendly, PDF & Email