Στη πεζοπορία φροντίδας από Παλαιόπολη-Πιτροφό-Μένητες

Με πλούσια συμμετοχή 28 ατόμων από διάφορα μέρη του νησιού (Μερμηγκιές, Φελλός, Πισολιμιώνας, Γαύριο, Άνω Άγιος Πέτρος, Κυπρί, Μπατσί, Απροβάτου, Μεσαθούρι, Μένητες, Κατακαλαίους, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία)  πραγματοποιήθηκε η 15η πεζοπορία φροντίδας της περιόδου 2015-16 από Παλαιόπολη προς Άνω Παλαιόπολη, Άνω Πιτροφό και κατάληξη στις Μένητες.

O καιρός ήταν ιδανικός, ελάχιστο αεράκι και ωραία θερμοκρασία για την εποχή και το πρώτο ανηφορικό και πιο δύσκολο τμήμα το ανεβήκαμε σε σκιά. Στη ράχη της Άνω Παλαιόπολης πιο δροσερά λόγω υψομέτρου ενώ προς το μεσημέρι διανύσαμε το τμήμα από Άνω Πιτροφό και κατηφορίσαμε προς Μένητες.

Στο διάβα μας κλαδέψαμε αυξημένη βλάστηση ενώ βελτιώσαμε και πυκνώσαμε τη σήμανση σε διάφορα σημεία, συντηρώντας ταυτόχρονα την πιστοποιημένη διαδρομή Andros Route που κλείνει πλέον 1 έτος από τη λήψη του σήματος ποιότητας “Leading Quality Trails-Best of Europe”.

Απογευματάκι πλέον, η όμορφη μέρα έκλεισε με απολαυστικό γεύμα στις καταπράσινες Μένητες κάτω από τα υπέροχα πλατάνια, όπου μας περίμεναν κι άλλοι φίλοι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πεζοπορία.

Μεγάλη χαρά μας έδωσε η συμμετοχή ανθρώπων που ήρθαν για πρώτη φορά από διάφορα μέρη του νησιού και εμπλούτισαν την παρέα. Συγκινητική και η συμμετοχή 3 Βρετανών που επισκέφθηκαν την Άνδρο για πεζοπορία και εγκατέλειψαν το κανονισμένο πρόγραμμα με υπόλοιπο group τους για να μας βοηθήσουν!

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνουμε το rendezvous μας για το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύντομα η σχετική ανακοίνωση !

Print Friendly, PDF & Email