Άνδρος 22 έως 29 Οκτωβρίου 2016 : Ολλανδοί εθελοντές καθαρίζουν και πάλι τα μονοπάτια μας !

Μόλις μια από τις θετικές συνέπειες του έργου καθαρισμού και σημάνσεων της τελευταίας 2ετίας στην Άνδρο, αλλά και της ευρωπαϊκής πιστοποίησης της διαδρομής «Andros Route”, υπήρξε η συνεργασία με τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό Nature travel στην Ολλανδία, SNP. «Προϊόν» της συνεργασίας αυτής 2 νέα προγράμματα που πέρσι τέτοια εποχή σχεδιάστηκαν από τους 2 φορείς για πεζοπορία στην Άνδρο. Αναλυτικότερα :

  • 2 8ήμερα ταξίδια που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αρχές Απριλίου και τέλη Οκτωβρίου 2016 όπου Ολλανδοί επισκέπτες της Άνδρου αφιερώνουν 6 ώρες ημερησίως – με την καθοδήγηση των εθελοντών μας- στους καθαρισμούς μονοπατιών εν όψει της ετήσιας έναρξης & λήξης της περιόδου πεζοπορίας. Το πρώτο ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο με τη συμμετοχή 9 ατομων ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά το 2ο ταξίδι με τη συμμετοχή 16 ατόμων.
  • 10 ήμερα ταξίδια μεμονωμένων επισκεπτών για πεζοπορία κατά μήκος της πιστοποιημένης διαδρομής Andros Route ξεκινώντας από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο κι από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο, με μοιρασμένη διαμονή σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Ήδη οι κρατήσεις αυτών των ταξιδιών εμφανίζουν συνεχή αυξητική ροή με επισκέπτες που θα διαμείνουν φέτος στην Άνδρο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι 16 φίλοι εθελοντές ποικίλων ηλικιών θα ταξιδέψουν και θα διαμείνουν στην Άνδρο με δικά τους έξοδα. Η διαμονή τους θα μοιραστεί στο Γαύριο, τη Χώρα και το Κόρθι και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από εργασία στα μονοπάτια, επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συναντήσεις με τους συλλόγους, γνωριμία με την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα. Θα επισκεφτούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού φροντίζοντας μονοπάτια στην βόρεια, κεντρική και νότια πλευρά.

Όσοι ενδιαφέρονται να τους γνωρίσουν και να προσφέρουν μπορούν να απευθυνθούν στο info@androsroutes.gr και στο τηλέφωνο 0030 6977 334334.

Print Friendly, PDF & Email