Στην πεζοπορία φροντίδας από Μονή Παναχράντου-Μένητες

Ωραίος καιρός και καλή παρέα και στη 17η πεζοπορία φροντίδας της περιόδου 2015-16 που διοργανώσαμε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 από Μονή Παναχράντου-Μένητες.

Αναλυτικότερα 26 άτομα από διάφορες περιοχές του νησιού-Μερμηγκιές, Φελλό, Άνω Γαύριο, Κυπρί, Μπατσί, Απροβάτου, Μένητες, Μεσαθούρι, Κατακαλαίους- αφού συναντηθήκαμε στις πηγές των Μενήτων μεταφερθήκαμε με πουλμανάκι στη Μονή Παναχράντου. Ύστερα από σύντομη επίσκεψη στο Μοναστήρι με ξεναγό μας τον μοναχό Φιλάρετο ξεκινήσαμε την κάθοδο κατά μήκος της καταπληκτικής λιθόστρωτης “στενής”. Αφού πραγματοποιήσαμε μικρές στάσεις στον εγκαταλελειμένο οικισμό του “Πετριά” και στο εντυπωσιακό τοξωτό γεφύρι της “Στοιχειωμένης” και ανταλλάξαμε ωραία κεράσματα πήραμε τον ανήφορο για Μεσαριά. Στη Μεσαριά πραγματοποιήσαμε μικρή στάση στον πύργο ιδιοκτησίας Δαρδανού όπου και ξεναγηθήκαμε από τον πολιτικό μηχανικό και φίλο εθελοντή Νίκο Αυγουστή. Ακολούθησε σύντομη άνοδος προς τις πηγές των Μενήτων παράλληλα με την κατάφυτη ρεματιά της Κουμούλου με τους νερόμυλους.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας κλαδέψαμε αυξημένη κατά τόπους βλάστηση, μαζέψαμε λίγα σκουπίδια και σηκώσαμε πέτρες, συντηρώντας την πιστοποιημένη διαδρομή Andros Route.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με ωραιότατο γεύμα.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και σύντομα ανακοίνωση της επόμενης πεζοπορίας φροντίδας !

φωτογραφίες : Α. Κλεισούρας

Print Friendly, PDF & Email