Το Σάββατο 6 Απριλίου περπατούμε και συντηρούμε τη διαδρομή Αποίκια-Απατούρια-Στενιές-Γιάλια-Χώρα και επισκεπτόμαστε το Βοτανικό Κήπο!

Κατάφυτη διαδρομή, διερχόμενη σημαντικών οικισμών της ναυτοσύνης και της αγροτικής Άνδρου, παράλληλα με τη ρεματιά της Πυθάρας. Αξιόλογες εναλλαγές τοπίου και πλούτος μνημείων. Οι γραφικοί οικισμοί με τις πηγές και τις σημαντικές εκκλησίες, τα τοξωτό γεφύρι Λέοντος, οι πύργοι Αγαδάκη & Μπίστη, ο νερόμυλος Εμπειρίκου (Φάμπρικα), η παραλία κι ο υγρότοπος των Γιαλίων, μόλις μερικά από τα θέλγητρα.

Στα Απατούρια θα μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε το Βοτανικό Κήπο στο Κτήμα Αγαδάκη (Καΐρειος Βιβλιοθήκη). Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Βαθμός δυσκολίας: μεσαία

Απόσταση: περίπου 6 χλμ

Στο διάβα μας κλαδεύουμε τυχόν αυξημένη βλάστηση, μαζεύουμε σκουπίδια και πού και πού μαζεύουμε κανένα πετραδάκι… με τα πατήματά μας βοηθάμε να μείνει η στράτα ανοιχτή!

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα μετά τη δήλωση συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30 το πρωί

ΛΗΞΗ: 14:30

Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου ή έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις, στον σύνδεσμο https://www.androsroutes.gr/el/hike_participation/

ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΑΖΙ

ΧΡΗΣΙΜΑ: κλαδευτήρι, χειροπρίονο, σακούλα σκουπιδιών, γάντια

Η συμμετοχή σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων & προϋποθέσεων Andros Routes https://www.androsroutes.gr/el/hike_advice_roules/

Print Friendly, PDF & Email